MATH SOLVE

2 months ago

Q:
# Molly opened a bank account. She deposited $86.50 into her account every month for 20 months. She used $24.50 every month to pay for singing lessons. After 20 months, she used 1 over 4 of the total money left in her account to go to a summer camp for singers. What is the total amount of money Molly spent to go to the summer camp? $310.00 $360.00 $420.00 $460.00

Accepted Solution

A:

First, let's multiply 86.50 by 20 since she deposited $86.50 each month for 20 months.

86.50 * 20 = $1,730

Now, we have to divide this by 24.50 * 20 to find how much out of her $1,730 that she used on singing lessons.

24.50 * 20 = $490

Subtract how much she used for singing lessons from her total amount.

1,730 - 490 = $1,240

Finally, we multiply the amount she has left by 1/4 to find out how much she spent on her summer camp. We can also do this by multiplying 1,240 by 0.25 since 0.25 = 1/4.

1,240 * 0.25 = $310

So, Molly spent $310.00 on her summer camp.

Hope this helped!

86.50 * 20 = $1,730

Now, we have to divide this by 24.50 * 20 to find how much out of her $1,730 that she used on singing lessons.

24.50 * 20 = $490

Subtract how much she used for singing lessons from her total amount.

1,730 - 490 = $1,240

Finally, we multiply the amount she has left by 1/4 to find out how much she spent on her summer camp. We can also do this by multiplying 1,240 by 0.25 since 0.25 = 1/4.

1,240 * 0.25 = $310

So, Molly spent $310.00 on her summer camp.

Hope this helped!